DP helg

Det kan fort bli TV-serie av Ruth Lillegravens krimbøker. – Men disse tingene tar alltid tid, men det er kjempespennende å følge med, og å vite at vi kanskje kan få se Clara på skjermen om ikke altfor mange år, sier forfatteren.

Poeten som ble krimforfatter følger opp

Med «Av mitt blod» fortsetter ordsmed, Bragevinner og poet Ruth Lillegraven sin kriminelle litteraturferd.

Publisert Sist oppdatert

– Det har blitt en slags fanesak for meg å påpeke at krimlitteratur faktisk også ER skjønnlitteratur, ikke en sånn greie på utsiden av alt. Og på sitt beste mener jeg krimbøker kan være like interessante og viktige som annen skjønnlitteratur. Dessuten finnes det så utrolig mange undersjangere – krim er ikke bare krim, sier Ruth Lillegraven. Som kjent gjorde hun et litterært krumspring da hun krimdebuterte med «Alt er mitt» i 2018 – en psykologisk thriller som er solgt til sju språk. Nordisk Film har dessuten sikret seg filmrettighetene.

Nå kommer oppfølgeren, «Av mitt blod», der den handlekraftige Clara Lofthus svinger seg opp i maktens korridorer. Nå har hun gått hen og blitt justisminister, men den som trodde problemene hennes var borte – tro om igjen: Hun må hamle opp med en mors verste mareritt når de to sønnene hennes kidnappes.

Clara kom tråkkende inn på krimarenaen i kjølvannet av «Piken på toget» og «Gone girl» og er blant damene i nyere krim som verken er spesielt sympatiske – eller et klassisk offer. Trenden med upålitelige damer i krim er pekt på som en motreaksjon på den gamle oppskriften: Ung kvinne drepes. Eldre herre løser saken.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS