DP helg

Regissør ved Grenland Friteater, Tor Arne Ursin, støtter forskere, kulturledere og tidligere Kulturrådsdirektør i at Kulturrådet må deles i to.

– Politikerne har ikke klart å finne en løsning

Bedre struktur og en oppdeling av Kulturrådet ville hjulpet både rådet, politikerne og kunstnerne, mener regissør ved Grenland Friteater.

Publisert Sist oppdatert

Regissør, styremedlem og medgründer i Grenland Friteater, Tor Arne Ursin, støtter forskerne, kulturlederne og tidligere Kulturrådsdirektør Ole Jacob Bulls ønsker om å dele Kulturrådet i to.

Kulturrådet blir tillagt stadig flere direktoratsoppgaver som det ikke er rigget for, og som kolliderer med prinsippet om armlengdes avstand som det opprinnelig var laget for. Det er ikke sunt, mener Ursin, siden det skaper uklarhet om hvem som har ansvaret for de beslutningene som blir tatt og til og med hva det egentlig er vi refererer til, når vi bruker begrepet Kulturrådet.

LES OM HVORFOR DE MENER KULTURRÅDET SNAREST MÅ DELES I TO

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS