Samfunn

I Trondheim har politikerne tatt grep om boligutviklingen, noe som fører til at beboerne trives bedre.

Politisk styring i Trondheim ga fornøyde beboere

Der andre byer lar utbyggerne bestemme fritt, har Trondheim kommune tatt mer styring over boligutviklingen. Resultatet er mer fornøyde beboere og bedre byrom.

Publisert Sist oppdatert

Skal utbyggerne få fritt spillerom, eller skal kommunen ta grep om boligutviklingen? Hvilke interesser skal veie tyngst? Klima, profitt, behovet for grønne lunger eller lik utsikt for alle? Dette politiske dilemmaet rir de fleste kommunestyrer rundt omkring i landet.

Det kommer frem i en undersøkelse gjennomført av Norsk institutt for by- og regionforskning (NIBR), som har undersøkt fire boligprosjekter: Ski Amfi, Bassengtomta i Trondheim, Solsiden i Nydalen i Oslo og Fredtunveien i Sola. Og konklusjonen er klar: Beboerne er mest fornøyde der det er nærhet til kollektivtransport, butikker og servicetilbud og hvor politikerne har tatt grep at boligutviklingen, skriver forskning.no.

Trondheim har siden 2003 var styrt av en koalisjon ledet av Ap med ordførere Rita Ottervik i spissen. De overtok etter 13 år med borgerlig styre med Høyremannen Marvin Wiseth som ordfører. I Oslo har Høyre med populære Fabian Stang som ordfører i spissen, ledet et borgerlig flertall siden 2007. Han er nå inne i sin andre periode frem til 2015. I Oslo har Høyre styrt siden 1976, bare avbrutt av en periode med Ap fra 1992-1995 (Sæbønes).

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS