Nyskaping

Posten Norge inngår et samarbeid med blant andre frakt- og distribusjonsgiganten DHL.

Posten satser på mer internasjonal handel

Handel på tvers av europeiske landegrenser skal forenkles gjennom et samarbeid med flere europeiske postaktører, inkludert Posten Norge.

Publisert Sist oppdatert
Nordiske forbrukere netthandlet varer til en verdi av 151,4 milliarder NOK i 2015, noe som er en økning på cirka 15 prosent fra året før. Netthandelen fra utenlandske nettsteder var på 37,4 milliarder NOK i 2015. 40 prosent av innbyggerne i Norden handlet i fjor varer fra utenlandske nettsteder. Andelen er størst i Norge (50 prosent) og Finland (49 prosent), kommer det frem i rapporten E-handelen i Norden 2016.
Posten Norge ser et stort potensiale i økt netthandel på tvers av landegrenser, og forsøker nå å styrke sitt nordiske og internasjonale tilbud av distribusjon og utlevering av pakker gjennom et samarbeid med flere europeiske postaktører.

Samarbeidet inkluderer logistikkselskapene DHL Parcel Europe, DHL Freight Sweden og finske Posti.

Formålet er ifølge en pressemelding fra Posten "å møte trenden med økt internasjonal netthandel og kundenes behov for tilgang til et europeisk nettverk for distribusjon av netthandelspakker."

Ifølge Posten vil samarbeide gi raskere fremsendingstid på pakker til og fra 16 europeiske land. Nettbutikker vil få tilgang til distribusjonstjenester på tvers av landene.

– Posten og Brings kunder får et effektivt og sømløst nettverk for å sende pakker til og fra Europa, noe som er viktig i en tid med økende netthandel. Vi har styrket vårt tilbud og blitt en av de største logistikkaktørene i Norden, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

Posten ønsker ikke å kommentere økonmiske forpliktelser knyttet til samarbeidet.

– Rent praktisk får vi en mer strømlinjeformet distribusjon, med blant annet felles merkelapper, sier pressesjef i Posten, John Eckhoff, og utdyper:

– På den måten går leveransen av pakker mye fortere, noe som er nødvendig i dagens netthandel-verden. Det er ikke bare selve kjøpet som må gå fort, men også leveringen av pakkene, slår han fast.

Allerede etablert

Samarbeidet er en videreutvikling av eksisterende ordninger i Danmark og Sverige.

"Bring Danmark har de siste årene bygget ut et omfattende pakkeutleveringsnett, som nå blir en del av det europeiske nettverket. Det innebærer en betydelig volumøkning i Brings danske nettverk. I Sverige har det gjennom flere år vært et tett samarbeid mellom DHL og Bring. Nå utvides samarbeidet ytterligere, med blant annet ny sporingsløsning for svenske forbrukere," heter det i meldingen, som også omtaler samarbeidet i Finland:

"Samarbeidet med finske Posti gir norske nettbutikker økt tilgang til tjenester i Finland og Baltikum, der Posti har ekspandert kraftig de siste årene."

Muligheter

– Undersøkelser viser at 75 prosent av europeiske nettbutikker ikke fullt ut utnytter mulighetene for grenseoverskridende handel. Nettverket bedrer mulighetene for internasjonal handel og vi ser et stort potensial i dette samarbeidet, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge.

Det europeiske nettverket som nå gjøres tilgjengelig for Posten og Bring omfatter ifølge Posten Norge 42.000 servicepunkter i disse landene:

  • Sverige
  • Finland
  • Estland
  • Latvia
  • Litauen
  • Tyskland
  • Østerrike
  • Polen
  • Tjekkia
  • Slovakia
  • Nederland
  • Belgia
  • Luxembourg
  • Frankrike

Samarbeidspartnerne DHL og Posti får også enklere tilgang til Posten og Brings nettverk i Norge og Danmark.

Powered by Labrador CMS