Samfunn

Illustrasjonsfoto. Regjeringskvartalet, hvor barne- og likestillingsdepartementet holder til.

Regjeringen utreder forslag om forbrukervernsamarbeid på nytt etter skarp kritikk

Publisert Sist oppdatert

EU-kommisjonen la frem forslag til ny forordning om forbrukervernsamarbeid 25. mai i år, og en uke senere sendte Barne- og likestillingsdepartementet forslaget ut på en bred høring.

Det resulterte denne uken i at det ferske Regelrådet gikk i strupen på forbrukerapparatet. I sin høringsuttalelse skrev de at forslaget ikke er «tilfredsstillende utredet» at «dette kan få alvorlige konsekvenser for næringslivet i Norge».

Som en konsekvens gjennomfører Regjeringen nå en tilleggsutredning, og høringsfirsten utsettes, får Dagens Perspektiv bekreftet av ekspedisjonssjef i Forbruker-, rettighets- og likestillingsavdelingen, Hege Nygård.

– Vi har merket oss at Regelrådet mener at forslaget til forordning burde vært grundigere utredet fra departementets side allerede på dette stadium av saken. Vi har hatt god dialog med Regelrådet om saken og følger opp merknaden ved å sende en tilleggsutredning til høringsinstansene og utsetter høringsfristen med to uker, sier hun, og legger til at «formålet var å få innspill til en norsk posisjon i saken, som brukes for å fremme norske interesser overfor EUs bestemmende organer i konkrete saker.»

– Samtidig vil vi gjøre oppmerksom på at forslaget er på et tidlig stadium, og vi vet ennå ikke hvordan den endelige forordningen kommer til å se ut. Forordningen sendes på bred ordinær høring i henhold til utredningsinstruksen når den er vedtatt i EU, opplyser Nygård.

Powered by Labrador CMS