Samfunn

TIMEs forside i desember 2016 da Donald Trump var "person of the year". Fredag 24 november twitret presidenten at magasinet hadde tatt kontakt for å sannsynligvis gjøre ham til årets person igjen, noe han takket nei til.

Republikanske super-donorer bak TIME-kjøp

Publisert Sist oppdatert

Magasinet som ikke gjør Donald Trump til årets person med portrett på forsiden fordi han, ifølge seg selv, har takket nei, er solgt til mediekonsernet Meredith Corp som eier en rekke kjendis- og livsstilsmagasiner.

Prisen skal være 18,50 dollar per aksje, noe som verdsetter hele overtagelsen til 2,8 milliarder dollar.

Koch-brødrene innblandet

Men den kommende debatten om det kjente magasinets redaksjonelle integritet er bare så vidt i gang.

Om lag 25 prosent av finansieringen stammer nemlig fra Koch Equity Development, de republikanske superdonorene Charles og David Kochs investeringsselskap.

Milliardær David Koch. Foto Lucas Jackson / Reuters / NTB Scanpix

Koch-brødrene regnes i dag som noen av de mest innflytelsesrike personene i amerikansk politikk ved at at årlig bruker store summer på politisk lobbyarbeid og støtte til politiske kandidater.

Selv om brødrenes politiske syn kan være vanskelig å sette i bås, er det ofte felles for de fleste sakene som støttes at frimarkedstankegangen og målet om så lite innblanding fra myndighetene som mulig, er fremtredende.

Meredith Corp opplyser, ifølge Axios, om at Koch Equity Development ikke vil få plass i styret eller innflytelse over det redaksjonelle arbeidet.

Powered by Labrador CMS