DP helg

Endelig lar Putin seg bli informert av Støre.

Rev mot politikere

Reven er på ferde både i Oslo og Washington, Støre lar det gå lys opp for Putin og Lise Klaveness verden over

Publisert Sist oppdatert

I forrige uke brakte vi meldingen om at en rev i nattens mulm og mørke hadde listet seg forbi Stortinget, men uten å få øye på noen representanter. Dette var selvsagt ikke tilfeldig.

NTB melder at den demokratiske kongressrepresentanten Ami Bera ble angrepet av en rev nær en av bygningene tilhørende Kongressen på Capitol Hill i USAs hovedstad Washington. Han sier at han følte noe som kastet seg mot ham bakfra mens han gikk nær en av Senatets kontorbygninger. Han snudde seg og brukte paraplyen til å forsvare seg mot det han trodde var en liten hund. Men snart oppdaget han at nærkontakten var med en rev. Det hele varte i rundt 15 sekunder.

Bera fikk noen skrubbsår, men ingen åpne sår ble konstatert. Etter konsultasjon med Capitol Hills lege ble det besluttet at han skulle få den første av fire nødvendige rabiessprøyter, for å være på den sikre siden.

Mediene grep fatt i saken. Reven er over alle hauger og Bera understreker at han ikke ønsker reven som angrep ham, noe vondt. Rever er vanligvis ålreite dyr også i USA, men lure er de der også.

Noen vil nok hevde at det var en rev fostret opp i et republikansk miljø som gikk til angrep. Men så enkelt er det ikke. Det er selvsagt en sammenheng mellom reven i Oslo og reven i Washington. Det er ganske sikkert russere som står bak her også. De tester ut både rev, bjørn og ulv i forsvar og angrep.

Støre med nyheter

Det er bra at Vladimir Putin endelig fikk somlet seg til å snakke med Jonas Gahr Støre. Ifølge flere medier er ikke Putin klar over hva som virkelig foregår i Ukraina. Støre kunne fortelle Putin at flere tusen russiske soldater var blitt drept.

Han kunne også opplyse om at det er langt vanskeligere å innta Kyiv enn det Putin hadde regnet med.

Nå vet også Putin at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj fikk tale til Stortinget. Det får ikke Putin om han har aldri så mye lyst. Støre, diplomat som han er, har selvsagt ikke utelukket at det kan skje, men da må han virkelig legge om stilen, skjerpe seg kraftig og legge seg paddeflat.

Verden lytter til Klaveness

Landets fotballpresident, Lise Klaveness, har fått oppslag i mediene verden over etter at hun refset Fifa-ledelsen fra talerstolen under Fifa-kongressen i Doha. Begeistringen er stor over at en ung kvinne fra Norge svinger pisken over pampene i Fifa.

«Martin Luther King hadde i all nøkternhet sannsynligvis vært stolt», sier NRKs sportskommentator, Jan Petter Saltvedt. Det er ikke å ta for hardt in. Både Winston Churchill og Jesus ville klappet begeistret og ropt «mer, mer».

Ukens sitater

«Vi har fingre ned i grøten til hverdagslivet til folk.» (NRK).

Det er ikke alle velgere som er like begeistret for å få nevene til Per Olaf Lundteigen (Sp) ned i grøtfatet.

«Mandag gikk det et skred ved Skårasalen i Sæbø i Ørsta kommune. Det var 13 personer i turfølge, og tre av dem ble tatt av skredet, og ingen ble tatt av politiet.» (Bergens Tidende).

Hvis noen av de hadde politivoldskandalene i Bergen friskt i minnet, var de nok sjeleglade for at ikke politiet fikk fatt på dem.

«Om du ikke får tomatsuppe, kan du spise betasuppe i stedet.» (Dagens Næringsliv).

Orklas største eier, Stein Erik Hagen, garanterer på vegne av Orkla at ingen skal lide hungersnød i Norge, om de ikke er altfor kresne.

«Regjeringen i Nederland senker temperaturen.» (NTB).

Når Jonas Gahr Støre skal regjere med Sp som er bortimot allergiske mot klimatiltak, bør han følge i fotsporene til Nederland og se om det har noen effekt.

Powered by Labrador CMS