DP helg

Stein Erik Hagen med kupp på juleansjos.

Rev søker til Stortinget

Rev til Stortinget etter mørkets frembrudd, Trump håper på Putin og Stein Erik Hagen blir i Norge med juleansjos på billigsalg.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken ble en rev observert utenfor Stortinget etter mørkets frembrudd. Det er ikke noe å si på det. Rever er opptatt av å være godt orientert. Og finner de noe de kan sette tennene i, har turen til hovedstaden vært særdeles vellykket.

Det er bare et tidsspørsmål før en ulv forsøker å få kontakt med de folkevalgte. Da blir det garantert bråk

Trump håper på Putin

Mens krigen i Ukraina raser, har Donald Trump gående sin egen private krig mot Joe Biden. USAs ekspresident har bedt Russlands president Vladimir Putin om å avsløre all informasjon han kan ha om Joe Bidens sønn, Hunter Biden.

I et intervju tirsdag hevder Trump at Hunter mottok 30 millioner kroner i gave fra kona til Moskvas ordfører. Putin ber nok Trump ta turen til Moskva om han vil vite hva som skjedde. Spørsmålet er om Trump må regnes som del av boikotten eller om det finnes unntak for løse kanoner siden det alt går så pass hardt for seg der Putin er på ferde.

Hagen dropper Australia

Stein Erik Hagen sier til Dagens Næringsliv at han ikke kommer til å grave seg ned i et bomberom i Australia. Så redd er han ikke for en atomkrig.

Det blir nok tøffe tider, tror han, men ikke at det blir hungersnød.

– Vi har overlevd på poteter og fisk før, og det kan vi sikkert gjøre en gang til.

Hagen har sikret seg for en god stund med rikelig av hermetikk på lager.

– Selv er jeg glad i hermetiske erter, det spiser jeg mye, og forskjellige Toro-produkter som supper og gryter. Og sylteagurker og rødbeter, det bruker jeg mye hver dag, samt Stabburets leverpostei, kyllingpostei og makrell i tomat.

Han har et skikkelig spiskammers i kjelleren- et drømmerom for Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Her er det både lapskaus, trøndersodd og fiskeboller på boks.

Han kjører til Sverige er par ganger i året og kjøper Abba sild. Og sist fikk han tak i ti-tyve bokser juleansjos på salg.

Juleansjos spiser han gjerne hver dag. Selv en mangemillionær gleder seg over god sild kjøpt til god rabatt..

Ukens sitater

Jeg må være så ærlig å si at med alt det som skjer i verden nå. Så føles en dårlig måling som litt smått. (Dagbladet).

Trygve Slagsvold Vedum om de små og store tingene i livet.

«Brukte motorsag for å få løs hånda.» (Trønder-Avisa).

Slik kan det gå når en ikke finner kniven.

«Jeg har noen enkle mål eller regler for guttenes oppdragelse. De bør ha én kjæreste om gangen, lære seg å spille to instrumenter, kunne tre forskjellige danser og fire språk.» (Dagens Næringsliv).

Er man blitt satt til verden av Cecilie Hellestveit, er det bare å henge i stroppen.

«Familien min består uansett om alt jeg driver med går ræva.» (VG)

Ronny Brede Aase deler raust om sin nye innsikt om slekters gang

Powered by Labrador CMS