Næringsliv

"Highway to Hell" (1979).

Rockens økonomiske indikator

Når det australske rockebandet AC/DC klatrer oppover hitlistene kan du være sikker på en ting; vi er inne i en økonomisk nedgangstid.

Publisert Sist oppdatert

Det er den britiske avisen The Guardian som har funnet ut at det er en sammenheng mellom populariteten til rockebandet AC/DC og økonomiske nedgangstider.
The Guardian viser til at når bandet ble startet i 1973 ble verden rammet av en oljekrise.
Da gruppen utga sitt klassiske album "Back in Black" i 1980 var Storbritannia i store problemer med inflasjon og stigende arbeidsledighet.
I 1990 mens de australske rentene steg til 20 prosent og både Australia og England stupte inn i en ny lavkonjunktur gjorde AC/DC comeback med platen "The Razor's Edge".
Og nå - når vi står foran den verste økonomiske krisen i manns minne - dominerer de aldrende rockerne hitlistene verden over med sin nye CD "Black Ice".

Sammenheng

Spaltisten Alexis Petridis i The Guardian mener det er en sammenheng mellom rockebandets suksess og økonomiske nedgangstider.
- Når tidene er usikre og vanskelige ønsker folk seg noe ukomplisert og trygt, og rocken har aldri skapt et så ukomplisert og trygt band som AC/DC, mener Petridis.

Highway to hell?

Trenger du flere bevis på rockebandets status som økonomisk indikator, kan du bare sjekke ut hvem som er den største AC/DC-fan i den amerikanske administrasjonen i dag.

Powered by Labrador CMS