Samfunn

– Det er ikke naturlig for en kunnskapsminister å kommentere noe som ligger under en annen ministers område, sier Torbjørn Røe Isaksen.

Røe Isaksen taus om Erikssons detaljstyring

For et år siden krevde Torbjørn Røe Isaksen (H) mindre detaljstyring av Nav. Nå er han taus om statsrådkollega Robert Erikssons (Frp) detaljerte instrukser. Det skriver Dagens Næringsliv.

Publisert Sist oppdatert

Mindre detaljstyring var ett av tiltakene for å få til et mer brukervennlig Nav som Høyres daværende arbeids- og sosialpolitiske talsmann Torbjørn Røe Isaksen nevnte spesielt like før valget i fjor.

– Nav styres nå gjennom et svært stort antall konkrete mål, ofte knyttet til prosess. Dette må vi komme bort fra og heller måle resultatene, for eksempel hvor mange som går over i arbeid, sa han den gang.

Dagens Næringsliv skrev i går at Røe Isaksens statsrådkollega Robert Eriksson kommer med detaljerte krav til Nav i et tillegg til tildelingsbrevet for 2004. Der ber han blant annet Nav om å scanne sykemeldingsblanketter raskere.

Røe Isaksen vil ikke kommentere sin uttalelse og Erikssons instrukser til Nav.

– Det er ikke naturlig for en kunnskapsminister å kommentere noe som ligger under en annen ministers område, sier han til Dagens Næringsliv.

Powered by Labrador CMS