Samfunn

Rusbarn-omsorg • Unge forskere • Høyres helseplaner

Ap lover å følge opp barn fra rusfamilier. Kristin Halvorsen vil satse 50 millioner på unge forskere. Høyre garanterer at de vil kvitte seg med helseforetakene om de får bestemme. Dette, og mer, har skjedd det siste politiske døgnet.

Publisert Sist oppdatert

Erna kan gå utenom FN

Regjeringen har stått fast på at det ikke blir noen krig i Syria uten FN-mandat. Høyre-leder Erna Solberg er ikke umiddelbart enig.

Vil satse på unge forskere

Kristin Halvorsen og Kunnskapsdepartementet lovet i går 50 millioner til satsning på unge forskere. UiO-rektor Ole Petter Ottersen kaller forslaget populistisk og korttenkt.

Ap vil følge opp rusbarn

Aps helseminister Jonas Gahr Støre vil følge opp alle barn i rusfamilier fra fødsel til skolestart. Foreløpig har planen ingen prislapp.

Senterpartiet på kvinnetoppen

Senterpartiet er det partiet i Norge med flest kvinnelige toppkandidater, skriver Nationen. Likestillingsombudet synes det er trist at ikke flere partier satser på kvinner på topp.

Valgkamp tilbake på startstreken

Det er fortsatt stabilt mellom de to blokkene på VGs siste valgmåling. Fortsatt er Ap største parti, mens høyresiden leder totalt.

Vil sparke sykehusdirektørene

Høyre har store planer for hvordan sykehusene skal reformeres med en eventuell borgerlig regjering. Blant annet vil de fjerne helseforetakene.

Joly vil gi grønn drahjelp

Tidligere fransk presidentkandidat og korrupsjonsjeger Eva Joly vil gi De Grønne drahjelp i valgkampen. Hun mener partiet må jobbe "på drømmeplanet" for å komme inn på tinget.

Politiet krever mer frihet

Leder for Oslo politiforening, Kristian Aga, krever større frihet fra byråkratiske rapporteringskrav. Han mener for mye tid brukes på å rapportere til ledelse, og for lite brukes på kriminalitetsbekjempelse.

Sanner fastslår handlingsregelen

Høyre har i lengre tid sådd tvil om hvorvidt handlingsregelen fortsatt vil være grunnlaget for en borgerlig regjerings økonomiske politikk. Nå vil Høyres Jan Tore Sanner rydde tvilen av veien.

Flertallet mot søndagsåpning

Et flertall sier nei til en lovendring som vil gjøre det mulig å søndagsåpne butikker. Det gleder leder for Handel og Kontor, Trine Lise Sundnes.

Powered by Labrador CMS