Annonse
b__rgebrende.jpg

Børge Brende bytter beite

Brende har takket ja til stillingen som administrerende direktør i World Economic Forum (WEF) og skal blant annet jobbe med stiftelsens politiske initiativ og samfunnskontakt.

– Vi har hatt noen av de største operasjonene i Røde Kors sin historie mens jeg har vært der, blant annet i Haiti og Pakistan. Da jeg fikk tilbud fra World Economic Forum, så følte jeg ikke at jeg kunne si nei, sier Brende til NRK.

– Veldig leit

En som ikke er glad for at Brende nå forlater Norges Røde Kors, er Sven Mollekleiv, president i organisasjonen:

– Jeg synes det er veldig leit at Børge Brende forlater stillingen som generalsekretær. Børge har gjort en enorm innsats for Røde Kors de siste to årene og oppnådd betydelige resultater, sier Mollekleiv.

Kronprins Haakon

Børge Brende var tidligere aktiv som Høyre-politiker og stortingsrepresentant, og har vært både nærings- og handelsminister og miljøvernminister. Han hadde permisjon fra Stortinget for å lede WEF i 2008 og ble generalsekretær i Norges Røde Kors i juni 2009.

WEF er en stiftelse basert i Genève i Sveits og samler på sitt årlige økonomiske toppmøte toppledere fra de største bedriftene, nasjonale politiske ledere og andre utvalgte. Stiftelsen står også bak Young Global Leaders der kronprins Haakon har vært aktiv. (©NTB)

 

Annonse
Annonse