Samfunn

Kutt på en halv milliard

– I øyeblikket har jeg ikke hele løsningen sier administrerende direktør Siri Hatlen ved Oslo Universitetssykehus etter kravet om å finne kuttemuligheter for en halv milliard kroner innen to uker.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag 28. april må hun forklare hvordan hun skal bruke 50 millioner kroner mindre hver måned resten av året, for ikke å gå med en halv milliard kroner i minus ved årets slutt, slik det regnskapsmessig ligger an nå, skriver Dagens Næringsliv.

Noe av årsaken til denne utviklingen er at sykehuset mistet 1,7 milliarder kroner i budsjettinntekter da pasienter fra Aker flyttet til Ahus. Kostnadene forsvant ikke i samme grad som pasientpengene.

– Gjenværende drift på Aker er sårbar og ressurskrevende nå. Samtidig skjer det en kostbar samordning av IKT-systemer som er helt nødvendig for å drifte den integrerte organisasjonen, sier Halten.

– Vi synes det er særdeles alvorlig at de har kommet i den situasjonen de er nå, sier admin. dir. Bente Mikkelsen i Helse Sør-Øst, men legger til at sykehuset må styre ut fra de resultatkrav som er lagt.

Oslo Universitetssykehus har 20 000 ansatte og et budsjett på 18 milliarder kroner i år.

Powered by Labrador CMS