Samfunn

Også økonomien i Saudi-Arabia lider med lav oljepris, men så lenge den lider mindre enn andre oljeprodusenter fortsetter saudiene produksjonsstrategien sin.

Saudi-Arabia lider også med den lave oljeprisen

Men saudiene er fortsatt innstilt på å fortsette strategien som gir lav oljepris. Nå vil de investere i ny kapasitet.

Publisert Sist oppdatert

– Ingen i Saudi-Arabia synes det er bra med lav oljepris, men det er en realitet. De må tåle uværet og håpet strategien fungerer på sikt. Det er en svært usikker situasjon, sier en ikke navngitt diplomat til avisen Financial Times som har sett på effektene av lav oljepris i landet som har økt produksjonen av olje så mye at alle andre oljeprodusenter snart ikke går i pluss lenger.

I den svært dype analysen til FT går det frem Saudia-Arabia har alle intensjoner om å fortsette med å opprettholde produksjonen og dermed sende prisen i gulvet helt til andre og mer marginale oljeprodusenter som amerikansk skiferolje og brasiliansk subsea-boring gir opp kampen. Det siste beviset er at saudiene nå signaliserer at de ønsker å investere i nye brønner.

Hvis en ser på kampen mellom Saudi-Arabia og for eksempel amerikanske skiferoljeprodusenter som et parti poker, har saudiene nettopp økt innsatsen. Grunnen til at de føler behovet for å gjøre det, er antagelig at motstanden har vært større enn de ventet seg da de igangsatte strategien for 16 måneder siden.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS