Samfunn

Tar gull i olje, men ikke i vektløfting for menn i 66 kg-klassen: Mohsen Alduhaylib fra Saudi-Arabia prøvde hardt, men endte på 17. plass.

Saudisk oljeproduksjon på rekordnivå

Publisert Sist oppdatert

Saudi-Arabias oljeproduksjon økte til 10,67 millioner fat olje per dag i juli. Dermed slo de fjorårets allerede rekordhøye produksjonstall - såvidt. Juli 2015 produserte kongedømmet 10,56 millioner fat om dagen.

Mengden olje som flommer ut i markedet har vært den viktigste grunnen til at oljeprisen igjen har lagt seg under 50 dollar fatet. Torsdag koster et fat olje 44 dollar.

Financial Times skriver at Saudi-Arabia alltid pumper mer olje om sommeren for å møte sesongens behov. Om sommeren kjører vi mer bil, og i USA går luftkjøleranleggene for full maskin.

Men samtidig er den høye produksjonen et stort problem for OPEC og organisasjonens nye leder, Mohammed Sanusi Barkindo. Senest i juni lovde Saudi-Arabia de andre OPEC-medlemmene, hvorav mange sliter med dårlig økonomi som følge av oljesmurte statsbudsjetter fra tiden da oljeprisen var dobbelt så høy som i dag, at landet ikke ville oversvømme oljemarkedene.

Hva det innebærer er nå uklart. Senest sist uke kuttet saudierne prisen på olje til asiatiske land i et aggresivt forsøk på å ta markedsandeler i mange av de asiatiske landene.

Powered by Labrador CMS