Tabber og tull

Siden sist

Publisert Sist oppdatert

Radikalisert minister

«Fire kirkelige organisasjoner har fått 1,35 millioner kroner til kampen mot ekstremisme og radikalisering av kulturminister Thorhild Widvey». Endelig kom det. Det var mange som ikke var fornøyd da Thorhild Widvey ble kulturminister. Hun må regnes blant de konservative i landet, og det tok ikke lang tid før kultur-Norge forsto at hun mente sektoren fikk penger nok. De innså raskt at skulle de få til endring, måtte de ha ressurser. Den bevilgningen de nå har fått, gir håp. De har en plan for hvordan de skal få radikalisert Widvey. Hun er ikke av de letteste å skubbe seg på, men de tror de kommer et stykke på vei.

Ordner opp

De som ønsker seg mer bråk i norsk politikk, kan prøve å få industrilederen Christen Sveaas til å skifte beite. Han er en stor tilhenger av borgerlig samarbeid og er blant dem som blar noen millioner for at Høyre og Frp skal gjøre det bra i valg. Nå vil han han slutt på regjeringsbråket. Dagens regjering ser dessverre ikke ut som et vinnerlag, sier han til Dagen Næringsliv og kritiserer Venstre og KrF for å «kaste egg og tomater etter dem som har tatt regjeringsansvar». Og Per Sandberg bør ingen bry seg med. Han har ingen injurierende kraft, mener Sveaas.

– Det kommer stadig pussigheter fra den kanten. Det er helt unødvendig av Hareide å hisse seg sånn opp, når alle vet at det Sandberg sier er tullball, sier han.

Det eneste som mangler nå er at Sveaas gjør det klart at det ikke blir en eneste million på Frp og Høyre hvis de ikke får Sandberg til å holde kjeft og KrF og Venstre til å slutte med tomatkatstingen.

Hareides refs

Bråket i den borgerlige leir har ennå ikke gitt seg etter Per Sandbergs utblåsning i forrige uke. Han mener KrF har direkte ansvar for mye av det som er vondt og vanskelig her i verden, for eksempel terrorisme. Drøssvis av folk blir terrorister om verden ikke snart begynner å høre på det Frp sier. Men det er mer som irriterer Per Sandberg. Det var måten Knut Arild Hareide snakket til ham på. «Nå er det nok, Per Sandberg. Nå må du roe deg ned», sa Hareide på Dagsnytt 18. Det er akkurat slik Hareide snakker til den lille datteren sin hvis hun ikke vil høre på det pappa sier.

Det er ikke noen annen måte å gjøre det på når det gjelder Sandberg. Han durer i vei, helt til pappa Hareide sier stopp. Det var så pass virkningsfullt at professor Frank Aarebrot mener Hareide framtrer som en mulig framtidig statsminister.

Powered by Labrador CMS