siden sist

Siden sist

Publisert Sist oppdatert

Mannen med biffen

Jobben til helseminister Bent Høie er å sørge for at befolkningen holder seg sunne og friske, og her er verken ministere eller statssekretærer unntatt. Det var overraskende at Bård Hoksrud forlot stillingen som statssekretær i Samferdselsdepartementet for å bli eldrepolitisk talsmann for Frp. Det må være for å få litt større frihet i forhold til Høie. Det gikk ikke mange dagene etter at Hoksrud hadde flagget jobbskiftet før han ga et intervju i Dagens Næringsliv som Høie neppe ville latt passere. På spørsmål om hva han vil servere sine venner en lørdagskveld svarer han «en skikkelig svær, god biff med bernaise til». Og han legger til at han ikke vil ha for mye grønnsaker. Dessert dropper han gjerne, sier han, til fordel for enda mer biff. Det er visst ikke måte på hvor mye subsidiert mat han vil gafle i seg. Han får ei stjerne i boka fra KrF fordi han sier at han vil ha Pepsi Max istedenfor vin.

Norges-vennen

Jens Stoltenberg pleier omgang med de store gutta for tiden. Men det lille landet Norge er med i Nato, så i forrige uke var det vår tur til å får besøk av Natos mektige generalsekretær. For at ingen skal være i tvil: Jens har ikke glemt oss som holder til langt oppe i nord. «Jeg er en Norges-venn», sa han til NRK. Det var rørende. Tenk at han har det på denne måten. Og han er ikke alene. Bill Clinton regner seg som Norgesvenn. Det gjør sikkert Barack Obama også. Han fikk tross alt fredsprisen selv om det bare var Thorbjørn Jagland som virkelig skjønte hvorfor.

Gabrielsen med honorarene

Avgåtte statsråder fra Høyre mangler ikke næringsvett. Ansgar Gabrielsen har klart seg bra etter at han gikk av som næringsminister. Det han er mest kjent for, er at han ga beskjed om at verktøykassa hans var tom i møte med bedrifter i krise og at han la fram loven om 40 prosent kvinner i styrene for allmennaksjeselskapene. Loven ble vedtatt i 2003 og siden 2006 har den virket. Ansgar Gabrielsen sier til Dagens Næringsliv at han sluttet å kommentere denne saken etter han sluttet som politiker. Men han holder gjerne foredrag om kvinnenes plass i næringslivet. Prisen på foredraget «Kvotering i norske ASA-styrer» koster vanligvis kr 25 000, men for mediebedrifter koster det 15 000.

Powered by Labrador CMS