Samfunn

Øystein Mæland reiser i oktober til USA sammen med sin mannlige partner for å hente deres andre barn. Ifølge Vårt Land vil regjeringen legge til rette for at surrogatibarn som allerede er hentet til Norge skal sikres juridisk.

Sikrer politidirektørens barn

Øystein Mæland kan puste lettet ut over regjeringens nye lovverk for bruk av surrogati.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge avisen Vårt Land svarer likestillingsminister Audun Lysbakken (SV) at han ønsker å legge til rette for at barna som allerede er kommet til Norge etter bruk av surrogati skal sikres juridisk. Svaret kom til stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF).

Mæland reiser i oktober til USA sammen med sin mannlige partner for å hente deres andre barn.

I skrivet til Syversen forteller Lysbakken at departementet har igangsatt en utredning om bruk av surrogati i utlandet, at de tar sikte på å sende saken ut på høring i løpet av høsten og at et endelige lovforslag vil kunne bli fremmet til våren.

Øyvind Håbrekke i KrF er bekymret for at Lysbakken er i ferd med å forme en politikk som i praksis åpner for bruk av surrogati i utlandet.

– Hvis du gir amnesti uten samtidig å gi tydelige signaler om at det kommer innstramninger i lovverket, så risikerer en å sende ut signaler om at det fortsatt går an å reise ut og benytte seg av surrogati, mener Håbrekke.

KrF ønsker å forby bruk av surrogati i utlandet, og å si nei til adopsjon dersom surrogati har vært benyttet.

Powered by Labrador CMS