Nyskaping

Statsminister Erna Solberg lanserer tjenesten The Explorer under innovasjonstalen.

Skal eksportere norsk, grønn innovasjon

The Explorer skal matche norske, grønne løsninger med internasjonale behov og kjøpere.

Publisert Sist oppdatert

– Kall det gjerne et «Tinder» for næringslivet, sier statsminister Erna Solberg.

Hun snakker om den nye digitale tjenesten The Explorer, som skal matche norske, grønne løsninger med internasjonale behov og kjøpere.

Vil eksportere norske løsninger

Tjenesten er utviklet av Innovasjon Norge, i samarbeid med næringslivet, på oppdrag fra regjeringen.

Målet er å øke eksporten gjennom profilering av norske løsninger, kommer det fram av en pressemelding fra Statsministerens kontor.

– Verdensmarkedet for bærekraftige lavutslippsløsninger er i rask vekst og på flere områder har Norge gode forutsetninger for å ta en lederrolle i det grønne skiftet, sier statsminister Erna Solberg, og viser til at Norge for eksempel er verdensledende på utvikling av teknologi for elektrifisering av maritim transport.

40 grønne løsninger

– The Explorer gir oss muligheten til å vise frem norske, grønne løsninger til hele verden på en effektiv og enkel måte, sier Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge.

Fra og med 31.mai kan bedrifter fra alle næringer registrere sine løsninger i The Explorer, så lenge selskapet etterlever god forretningsskikk og løsningen leverer på et eller flere av FNs mål for bærekraftig utvikling, og bidrar i det grønne skiftet.

– Tjenesten er for løsninger som går på tvers av næringer, kompetanseområder og regioner, sier Krohn Traaseth, og forteller at det nå mobiliseres over hele landet for å fange opp løsninger som bør profileres gjennom The Explorer.

Når The Explorer lanseres inneholder den 40 grønne løsninger innenfor ren energi og havnæringene, blant dem er Yaras elektriske containerskip, Glitnes bærekraftige fiskeoppdrett, Equinors flytende vindmøllepark Hywind, og Scanship med sin løsning for å gjøre avfall på skip om til drivstoff.

Powered by Labrador CMS