Samfunn

Skiferoljen taper penger raskere enn før

Amerikansk skiferolje har brukt 32 milliarder dollar mer på investeringer og tilbakebetaling av lån enn den har fått inn på salg av olje så langt i år.

Publisert Sist oppdatert

Pokerspillet mellom Saudi-Arabia og amerikanske skiferoljeprodusenter kan egentlig beskrives som når en spiller med nesten alle sjetongene og de beste kortene tvinger en spiller med veldig få sjetonger og litt gode kort til å "gå all in".

Amerikansk skiferolje har så langt klart å følge oljeprisnedgangen som Saudi-Arabia har tvunget frem ved å kutte kostnader, men det strømmer stadig flere hint til overflaten om at det er amerikanerne som sitter på de dårligste kortene.

Financial Times skriver i dag at så langt i år har amerikansk skiferproduksjon medført at det er brukt 32 milliarder dollar mer på investeringer og tilbakebetalinger av lån enn de har fått inn på å selge oljen sin. I hele 2014 var en sammenlignbar størrelse på 37,7 milliarder dollar, skriver avisen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS