Samfunn

Lederen for Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, tar politidirektør Øystein Mæland (t.v.) i forsvar.

Skitne angrep på Mæland

Lederen for Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, kaller angrepene på politidirektør Øystein Mælands «surrogatfamilie» for skitne. Denne uken er det blitt en sak at Mæland lever sammen med en mann og om ikke lenge får sitt andre surrogatbarn fra en giver i USA.

Publisert Sist oppdatert

Surrogati og eggdonasjon er ikke tillatt i Norge, men det er lov blant annet i California hvor Mælands barn kommer fra. Det er ikke lenge siden en norsk kvinne måtte tilbringe over et år i India med to tvillinggutter som hun ikke fikk tillatelse til å ta med hjem til Norge.

Mæland er blitt kraftig kritisert av blant andre Frps Per Sandberg, Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum og KrFs Øyvind Håbrekke som mener det er umoralsk å bruke surrogatmor fra utlandet. Statsråd Audun Lysbakken har i en kronikk i VG stilt spørsmål ved om surrogatindustrien kan sammenlignes med menneskehandel.

Arne Johannessen sier til Dagbladet at han ser på dette som angrep på politidirektørens seksualitet, og betegner det som «skitne angrep». Hans barn og hvordan han har fått dem, er hans stilling som politidirektør uvedkommende, mener Johannessen.

Powered by Labrador CMS