Annonse
nyheter
Skreddersydd oppdrett
Mat skal ikke bare være sunn, nå skal den være skreddersydd medisin.
Annonse
Dette er siste nytt i matvareproduksjonen. Livar Frøyland ved Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning har ledet et prosjekt der hjertepasienter spiste laks foret på søramerikansk fiskeolje med stort innhold av omega-3 fettsyrer.
Studien er unik fordi det er første gang man benytter skreddersydd laks og på den måten studerte helseeffekten hos mennesker. Professor Harald Arnesen, som har testet laksen på 60 hjertepasienter på Ullevål universitetssykehus, sier til nyhetsbrevet Næringsmidler at pasienter som fikk laks foret med denne fiskeoljen fikk positive effekter.
Nylige artikler
Monument-syndrom og offentlige bevilgninger
Så mange ledere er det i kommunen der du bor
Mattilsynet må offentliggjøre navn – ansatte bekymret
Svært stram sykehusøkonomi i Stavanger – vurderer ansettelsesstopp
– Styreledelse er ingen sjekkliste, men et lederoppdrag
Mest leste artikler
Regjeringen skroter lovfestet betalt ferie fra første arbeidsår: Akademikernes leder Lise Lyngsnes Randeberg er skuffet
Magne Lerø: Trump og EU: Forvirring rundt fredsplanen for Ukraina
Forsvarsmekanismer på arbeidsplassen: Hvordan ledere og ansatte lurer seg selv
Indre Namdal tester ny fastlegemodell: Kommunalt oppgavefellesskap i fokus
Vegard Einan i NHO Service og Handel: LOs søksmål om deltid truer den norske arbeidsmodellen