Samfunn

Bergen blir ikke fylke i denne omgang.

Slakter vraking av byfylkemodell

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner har lagt byfylkemodellen for kommunesammenslåing død.– Synd, det vil føre til mer byråkrati og flere interessekamper, sier professor ved UiB, Frank Aarebrot.

Publisert Sist oppdatert

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner vraker byfylke-modellen. Det melder Kommunal Rapport. Siden ideen om å la de største byene få Oslo-status og overta alle oppgavene fra fylkeskommunen, har de største byene utredet muligheten for å bli egne fylker. Nå legges denne modellen bort.

– Når jeg har sagt at Oslo-status er en interessant tanke, så har det handlet om flere oppgaver, ikke om fylkeskommunal status, sier Sanner til Kommunal Rapport.

At modellen nå legges død, styrker de andre alternativene. Sanner har fortsatt tro på å gi de største kommunene fylkeskommunale oppgaver. Dette gjelder de kommunene som som enten allerede har, eller får 100 000 innbyggere gjennom sammenslåing med andre kommuner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS