spør om arbeidsrett

Slik inndrives feriepenger fra eksarbeidsgiver

Hva gjør man når sjefen nekter å utbetale feriepenger etter oppsigelse?

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg har ett lite problem med min tidligere arbeidsgiver om utbetaling av feriepenger. Jeg sa opp jobben der i fjor og ble rådet til å vente med utbetalingen av feriepengene til januar i år for å slippe å betale skatt av dem. Nå har nesten hele året gått uten å ha mottatt noen penger. Jeg har kontaktet han gang på gang, men han nekter å utbetale feriepengene som jeg har tilgode der. Har jeg noen rettigheter til å kreve dem ut eller kan gammel arbeidsgiver holde dem igjen som de vil selv? Hva kan jeg eventuelt gjøre for å få utbetalt det jeg har tilgode der?

Tidligere ansatt

Svar: Nei, din tidligere arbeidsgiver har ikke rett til å holde igjen feriepengene. Hovedregelen i ferieloven er at alle opptjente feriepenger skal utbetales ved siste ordinære lønning eller ved avsluttende lønnsoppgjør når du slutter i en jobb. I dette tilfellet avtalte du med arbeidsgiver om å vente til året etter med å få utbetalt feriepengene. Dette gir likevel ikke arbeidsgiver rettslig sett rett til å holde igjen feriepengene. Nekter arbeidsgiver å utbetale feriepengene vil han da komme i ansvar, både med hensyn til forsinkelsesrenter og de kostnader du blir påført ved å inndrive disse.

Hvis du ikke får de feriepengene som du har krav på, må du kreve dem fra arbeidsgiver. Første steg i en slik inndrivelsesprosess er å fremme et påkrav overfor arbeidsgiver. Da bør du henvende seg skriftlig til arbeidsgiver, og sende brevet rekommandert. I kravbrevet skriver du hva arbeidsgiver skylder deg, og du kan gi han kort frist på å betale deg, for eksempel en uke. Dersom arbeidsgiver ikke betaler i henhold til påkravet kan du bringe saken inn for forliksrådet for å få dom for kravet.

Dersom det ikke er manglende betalingsvilje, men manglende betalingsevne som er årsaken til at de ikke betaler, kan det være aktuelt å fremme konkursvarsel mot virksomheten. Uansett må du starte prosessen med et påkrav.

Det er viktig å følge de formelle skrittene i en slik sak. Lykke til!

Iuliana Pedersen, SBDL

Powered by Labrador CMS