Samfunn

Brexit vil få konsekvenser også for norske interesser. Her: Generalsekretær i NATO Jens Stoltenberg, statsminister Erna Solberg og Storbritannias statsminister Boris Johnson før NATO-toppmøte i Watford utenfor London.

Slik påvirker det britiske valget Norge

Boris Johnson gjorde et brakvalg torsdag kveld, men slaget om brexit er langt fra over. Norske organisasjoner jobber hardt for å unngå kaos.

Publisert Sist oppdatert

Boris Johnson og det konservative partiet ble den store seierherren etter at det britiske folket hadde avlagt sine stemmer torsdag denne uken.

Johnson har sikret seg 365 av de 650 plassene i Underhuset – en rekordhøy andel seter bare Thatchers regjeringstid kan matche.

Alle de norske representantene Dagens Perspektiv har snakket med ønsker å fortsette det gode samarbeidet med Storbritannia, men stor usikkerhet er fortsatt knyttet til hvilke konsekvenser brexit får i praksis.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS