ledertips

Slik presenterer du en ny idé

Nye ideer møter gjerne motstand. Her er noen tips til hvordan du parerer motstanden.

Publisert Sist oppdatert

Hva er motstanderne av nye ideer redde for? Dette spørsmålet stiller skribenten Jurgen Wolff i et innlegg hos Management Issues, og han svarer selv:

Han mener at folk tenker at det nye kan gå galt og at de selv kan få skylden. Derfor velger de heller et trygt alternativ. En annen gjenganger han hører på nei-siden er: Hvis dette nye er så fantastisk, hvorfor har ingen gjort det før? En tredje variant, er: Jeg skjønner dette, men det gjør ikke en gjennomsnittlig person.

Wolff mener at du kan unngå noe av denne motstanden hvis du presenterer ideen din på rett måte. Her er hans egen oppskrift:

  • Sikt oppover
    Snakk rett til den personen du har tilgant til som sitter tettest på beslutningen. Hvis en ny idé skal gå igjennom mange ledd, risikerer du at den blir moderert så mye på veien at den mister sin kraft.
  • Relatér
    Sammenlign ideen din med noe annet som har vært vellykket.
  • Involver
    Forsøk å få en annen person til å gå inn i ideen på et tidlig tidspunkt. Si ja til små forslag, fortell at du er glad for forslagene og begynn å snakke om «vi» istedenfor «jeg».
  • Vær i forkant
    Tenk over hvilke motargumenter som vil komme, og møt det med en «noen mennesker vil kanskje tenke»-strategi. Argumenter deretter for hvorfor du selv mener det ikke er slik.
  • Gjør ditt for å berolige forsamlingen
    Hvis mulig, vis at noen andre allerede liker denne ideen eller var villige til å satse på den. Vis til konkrete personer eller statistikker.
  • Ikke gi opp!
Powered by Labrador CMS