Næringsliv

Snåsakallen i OL-teamet og jagerflykjøpet avlyses

Kreativiteten for å få fram gode 1. aprilspøker var stor også i år - ikke bare blant mediejournalister, men også blant ansatte i ellers pålitelige organisasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Byråkrater i Utenriksdepartementet så onsdag på sine intranettsider at de i løpet av natten er fusjonert med Miljøverndepartementet. Adresseavisen i Trondheim fortalte at «Olympiatoppen Midt-Norge» har gjort grep overfor det medisinske støtteapparatet til OL i Vancouver neste år og inkludert Snåsakallen - Joralf Gjerstad - i teamet.

Kongeparken i Ålgård i Rogaland heter ifølge pressemelding fra onsdag omdøpt til Dronningparken, i tråd med politisk korrekt likestillingshensyn. FIS - det internasjonale skiforbundet - innfører parallellhopp, og ifølge Skiforeningen i Oslo skal denne konkurranseformen testes i Holmenkollen under VM i 2011.

Opphever jagerflykjøpet

Noen av oppslagene er opplagte, noen mer finurlige. Blant de mer dramatiske sakene er Klassekampens nyhet om at regjeringen opphever jagerflykjøpet på grunn av kostnadssprekk. Og Peter Batta i Huseiernes Landsforening (HL) opplyser i en pressemelding at HL lanserer spøkelsessjekk og gir spesialtilbud på husrens til alle medlemmer.

Nationen roper ulv til sine lesere. Avisens kilder opplyser at myndighetene skal importere to nye ulver fra Russland for hver eneste ulv som rovdyrmotstandere tar livet av på norsk jord.

Avisen Varden i Telemark fortalte at den har installert nettkameraer på offentlige toaletter i Grenland-området, mens Gudbrandsdølen Dagningen lanserte nyheten om at Maihaugen på Lillehammer tilbyr nytt hus til folk som vil donere sin gamle kåk til Maihaugen.

NRK1s Dagsnytt advarte sine tilhørere om at Gardermoen nå tester sikkerhetsutstyr som kan finne ut om du har ulovlig nedlastede filer med mistenkelige ord på PC-en du har tenkt å ta med deg på flyet.

Nettavisen forteller at en feil fra skatteetaten fører til at 100.000 skatteytere i kommuner uten eiendomsskatt kommer til å få krav om å betale skatten - enten som påplussing på allerede ilagt baksmell, eller som avkorting på penger du egentlig skal få igjen.

Ny opera i Bergen

Bergen skal bygge nytt operabygg, ifølge Bergens Tidende. Operaen skal bygges ytterst på Nygårdstangen, og byggeomkostningene på en halv milliard skal dekkes opp med hjelp av bompenger.

Bergensavisen melder at den største krokodillen i Akvariet i Bergen, sist sett på TV 2 tirsdag kveld, skal få nytt bosted. Det blir Sentralbadet i Bergen, som følge av et EU-direktiv. Og Grimstad Adressetidende opplyser at det foregår hemmelige forhandlinger om å slå sammen Grimstad og Arendal.

Fagforeningen Naturviterne opplyser i en pressemelding at de i en egen krisepakke vil gi bort 10 miljøvernstillinger til norske kommuner. Norges Handikap Forbund opplyser at spesialtrente apekatter skal erstatte personlige assistenter for rullestolbrukere. Den første gruppen dvergsjimpanser er allerede ferdig dressert.

TV Follo sør for Oslo opplyser at kanalen er blitt kjøpt av dekkongen Tommy Sharif, mens Microsoft Norge offentliggjør nye veier i sin markedsføring, og henvender seg direkte til barna for å fokusere på produkter.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS