Samfunn

Solheim må svare for uttalelser fra DN-direktør

Miljøvernminister Erik Solheim (SV) må svare for seg om uttalelsene om slakting av laks fra direktør Janne Solli i Direktoratet for naturforvaltning (DN).

Publisert Sist oppdatert

Det er Fremskrittspartiets energi- og miljøpolitiske talsmann, Ketil Solvik-Olsen, som har levert et skriftlig spørsmål til Solheim. Ifølge reglementet skal han ha et skriftlig svar innen 14 dager.

Solvik-Olsen reagerer på uttalelser om at minst halvparten av oppdrettslaksen må slaktes for å få bukt med lakselusa. Han er heller ikke fornøyd med at Solli har gitt uttrykk for at Kurt Oddekalv har faglig dekning for det meste av det han sier om norsk lakseoppdrett.

DN-direktør gir Oddekalv rett

Det er heller ikke forskningsinstituttet Nofima, som reagerer kraftig på anerkjennelsen av Oddekalv. Konsernsjef Øyvind Fylling-Jensen i Nofima mener Solli med slike uttalelser antyder at norske forskningsmiljøer ikke har troverdighet.

– Dette skaper en helt uholdbar situasjon for både norsk forskning, norsk forvaltning og våre myndigheter, sier Fylling-Jensen.

Frp-representant Solvik-Olsen viser også til at verken Veterinærinstituttet eller Havforskningsinstituttet vil bli tatt til inntekt for Sollis syn.

I den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag gjorde fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) det klart at hun forholder seg til Mattilsynet når det gjelder lakselus.

Berg-Hansen følger ikke råd fra Direktoratet for naturforvaltning

– Denne saken er en av mange hvor Janne Solli har kommet i konflikt med andre deler av byråkratiet og politisk ledelse, skriver Solvik-Olsen. Han viser til uttalelser fra DN om at miljøtilstanden i norske skoger er begredelig og at moderne skogbruk er en stor trussel mot landets artsmangfold. (©NTB)

Powered by Labrador CMS