Nyskaping

Morgengry i Bangalore

Solkraft vokser kraftig i India

India har blitt pekt på som et nøkkelland dersom verden skal oppnå de ambisiøse målsetningene i klimaavtalen som ble inngått i Paris. Og i India tar solkraften markedsandeler.

Publisert Sist oppdatert

Den australske avisen Sydney Morning Herald rapporterer at inderne vil komme til å importere mindre kull fra Australia nå som solenergi har blitt dramatisk mye billigere i India.

Det er særlig flere svært store kontrakter utstedt av den indiske staten i november og desember 2015 som har fått kullprodusentene til å frykte for fremtiden. Kontraktene ble lagt ut med 20 prosent lavere priser enn for bare 12 månder siden.

Indias energiminister Piyush Goyal har uttalt at India kan være i stand til å kutte importen av kull allerede i 2017. Noe som regnes som et svært ambisiøst mål.

Utviklingen i India følges med argusøyne for tiden. Å lykkes med fremveksten av både fornybar energi og en bærekraftig økonomi India regnes som det kanskje aller viktigste målet på veien videre etter klimaavtalen i Paris.

Og mye peker riktig vei. Amerikanske SunEdison sjokkerte markedet da de i november vant en strømauksjon med sitt 500-megawatt-anlegg og bud på 4,63 rupee per kilowatt/time, om lag 63 øre. Det etablerte en ny rekord for fornybar energi i India. Den gamle rekorden var kun tre måneder gammel.

Powered by Labrador CMS