Samfunn

Senterpartiet er skuffet forslagene arbeidsminister Anniken Hauglie (H) har lagt fram for å begrense bruk av innleie og nulltimerskontrakter.

Sp mener Hauglies innleie-svar er respektløst

Stortingsflertallet ba regjeringen stramme kraftig inn på innleie-reglene. Oppfølgingen fra arbeidsminister Anniken Hauglie (H) provoserer Senterpartiet.

Publisert Sist oppdatert

Hauglie la tirsdag fram flere lovforslag for å begrense bruken av innleie i bygg- og anleggsbransjen og få slutt på såkalte nulltimerskontrakter, som har vært mye brukt i bemanningsbransjen.

Regjeringens opprinnelige forslag fra i fjor sommer møtte omfattende kritikk fra fagbevegelsen og opposisjonen fra Stortinget for ikke å være tilstrekkelige, og tidligere i vinter samlet stortingsflertallet seg og ba regjeringen innføre ytterligere innstrammingstiltak.

Oppfølgingsforslagene fra Hauglie får imidlertid Sps representant i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, Per Olaf Lundteigen, til å se rødt. Lundteigen, som var saksordfører for innstillingen, mener Hauglie både ignorerer klare forutsetninger fra stortingsflertallet, samt forsøker å gjeninnføre egne forslag som flertallet har avvist.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS