Europa

Spanias fungerende statsminister Mariano Rajoy styrer videre med begrenset mandat inntil en ny regjering er på plass.

Spania rammet av nok en korrupsjonsskandale

Spansk politi har pågrepet 24 personer, de fleste av dem tilknyttet det konservative regjeringspartiet PP, i en ny aksjon mot korrupsjon i det offentlige.

Publisert Sist oppdatert
Skandalen er den siste i en lang rekke korrupsjonsavsløringer som har rammet både fungerende statsminister Mariano Rajoys Partido Popular (PP) og sosialdemokratiske PSOE de siste årene.

Tirsdagens pågripelser skjedde i regionen Valencia øst i Spania og er ifølge en kilde i politiet del av en «etterforskning av et antatt korrupsjonsnettverk». Politiet har utført razziaer ved en rekke offentlige kontorer, selskaper og PPs hovedkvarter i Valencia. Politiet mistenker blant annet at det er blitt utbetalt ulovlig provisjon i bytte mot offentlige anbudskontrakter.

PPs tidligere regionspresident Alfonso Rus skal i tillegg til flere tidligere ordførere og regionparlamentsmedlemmer være blant de pågrepne.

Korrupsjonsskandalene i de etablerte partiene på hver sin fløy har satt sinnene i kok i det spanske folket. Både PP og PSOE opplevde i valget i desember en stor velgerflukt til nykommerne Podemos og Ciudadanos, som begge har kamp mot korrupsjon som kampsak.

Ingen av partiene fikk nok stemmer til å danne regjering alene. Koalisjonsforhandlinger har ikke ført fram, og en drøy måned etter valget står Spania fortsatt uten en ny regjering.

Powered by Labrador CMS