Aktuelt

Richard Heiberg (bildet) blir fra 1. april konsernsjef i SpareBank 1 Østlandet.

Sparebanken Hedmark og SpareBank 1 Oslo Akershus fusjonerer

SpareBank 1 Østlandet blir det nye navnet. Ny ledelse er på plass.

Publisert Sist oppdatert

Selskapet skriver i en pressemelding at SpareBank1 Østlandet er navnet på den nye felles banken.

– Vår visjon er Sammen om å skape, og vi velger å lytte til markedet. Våre kunder skal vite at selv om vi endrer navn, så kjenner vi vårt opphav. Vi er fortsatt er en regionalt forankret bank med lokal tilstedeværelse. Sparebanken Hedmark er kjerringa mot strømmen, som innfusjonerer en hovedstadsbank og ikke motsatt, sier Heiberg, som understreker at hovedkontoret blir i Hamar som før:

– At vi endrer navn forandrer ikke vår identitet, snarere tvert imot. Vi er en sterk, solid og stolt bank som tar skrittet over i hovedstadsregionen for å ta del i utviklingen i Norges sterkest voksende marked. Mange av Sparebanken Hedmarks kunder bor også her. Vår ambisjon er å bli en utfordrer på det sentrale Østlandet og slik sett speiler det nye navnet også bankens ambisjoner godt, sier administrerende direktør Richard Heiberg.

Bytter logoer gjennom året

Selv om selve fusjonen gjennomføres nå, vil ikke de to bankene av praktiske årsaker få felles IT-løsninger, eksempelvis nettbank, mobilbank, felles nettsider og andre tjenester før i oktober. - Vi vil bruke tiden framover til å endre logoer på ulike flater og samordne våre IT-systemer, sier Heiberg.

Ny felles ledelse på plass

Fra og med 1. april tiltrer bankens nye konsernledergruppe med Richard Heiberg i spissen som konsernsjef. De øvrige konserndirektørene er Dag-Arne Hoberg, innovasjon og forretningsutvikling, Geir-Egil Bolstad, økonomi og finans, Gudrun Michelsen, forretningsdrift, Vidar Nordheim, risiko og compliance, Siv Stenseth, kommunikasjon, Eldar Kjendlie, HR og juridisk, Hans-Olav Wedvik, bedriftsmarked, Kari Gisnås, personmarked og Espen Mæjlender-Larsen, organisasjons- og kapitalmarked.

Sparebanken Hedmark er Norges fjerde største sparebank og har hovedsete i Hamar. Konsernet styrker nå satsingen mot hovedstadsregionen og fusjonerer med Bank 1 Oslo Akershus. De to bankene har circa 290.000 kunder, 1.150 medarbeidere, 38 bankkontorer og en forretningskapital på 137 milliarder kroner.

Powered by Labrador CMS