Aktuelt

Spør juristene: Ferie og sykdom

Har man krav på erstatningsferie etter sykdom?

Publisert Sist oppdatert

Spørsmål: Jeg jobber som lærer på en barneskole og har vanligvis cirka to måneder sommerferie. Under årets sommerferie ble jeg imidlertid alvorlig matforgiftet. Det endte med at jeg måtte tilbringe en uke på sykehus før jeg ble frisk. Jeg kjenner meg snytt for en uke med ferie ettersom jeg lå i intense smerter i en uke. Kan jeg kreve å få igjen den tapte ferieuken som ble tilbrakt på sykehus?

Lærer

Svar: Ja, ferieloven åpner for at du kan få erstatningsferie dersom du har vært syk i din opprinnelige ferietid. Tidligere var påkrevd at man hadde vært syk i minst seks dager for å kunne kreve å få ferien erstattet. Etter en lovendring i fjor kan man nå kreve å få ferien erstattet allerede fra første sykedag. Du kan dermed kreve å få erstatte alle seks dager du var på sykehus. Det er imidlertid viktig at du kan dokumentere kravet ditt med legeerklæring. Merk at du må fremsette kravet overfor arbeidsgiver umiddelbart når du kommer tilbake til jobb etter ferien.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS