analyse

En alltid smilende partileder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum, før Senterpartiets oppsummerende sommerpressekonferanse.

Sps mulige nedtur

For 25 år siden – etter at Sp med en rekordstor stortingsgruppe hadde vunnet EU-kampen, startet en lang nedtur for partiet. Etter valget neste år kan historien gjenta seg. Partiet kan komme i en alvorlig skvis.

Publisert Sist oppdatert

POLITISK ANALYSE. Mer vitale 100-års jubilanter skal man lete lenge etter: Senterpartiet har ligget stabilt høyt på meningsmålingene. Partileder Trygve Slagsvold Vedum, er blant norsk politikks aller best likte, og intern uenighet ser aldri ut til å ødelegge den gode stemningen.

Det virker ganske ufarlig at lederen i programkomitéen inviterer til åpen partidebatt om bruken av avgifter i klimapolitikken. Da Aftenposten torsdag fortalte at ungdomspartiet er rykende uenig med partilederen nettopp om bruken av grønne avgifter, skulle man tro at andre medier ville følge opp. Det skjer i liten grad.

Uenigheter også i Sp

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS