børs og aksjetips

Analysesjef Stig Myrseth i Orion Securities.

Stig Myrseth på diamantjakt

Stig R. Myrseth tror det vil bli lønnsomt å satse på mineralselskapet IGE.

Publisert Sist oppdatert

IGE har to hovedsatsinger, nemlig diamanter i Angola og nikkelprosjektet Rönnbäcken i Sverige. IGE kjøpte et annet diamantselskap, Pangea, for to uker siden.

Pangea har 8,5 millioner karat i beviste ressurser fordelt på fem diamantprosjekter i Angola, Sør-Afrika og Kongo. Oppkjøpsprisen er på 282 millioner norske kroner, og betales fullt ut i form av aksjer. Dette gir de gamle Pangea-eierne en eierandel på 38 prosent av IGE.

Oppkjøpet verdsetter Pangea til NOK 33/karat, noe Myrseth mener er lavt sett i forhold til sammenlignbare selskaper.

Gunstig

- Vi oppfatter derfor oppkjøpet som gunstig og sterkt innvannende for IGEs aksjonærer, sier Myrseth.

Han tror dessuten at det kan komme flere nyheter fra selskapet som vil kunne drive kursen oppover. Myrseth minner om at IGE vil motta en lisens for å starte kommersielt salg av diamanter i Angola i løpet av våren.

- Dette vil opplagt representere en viktig milepæl for selskapet, sier han. Analysesjefenventer dessuten positive nyheter fra Rönnbäcken-prosjektet og Pangeas ulike prosjekter.

Som et tilleggspoeng sier Myrseth at flere av Pangeas prosjekter er langt fremskredne og vil kunne settes i produksjon i løpet av året med begrensede investeringer.

Terra Markets slapp nylig en analyse på IGE som konkluderte med kjøp og et kursmål på 1,00 krone per aksje.

Risikoen

Hovedrisikoen i IGE er etter Myrseths mening at selskapet i løpet av det kommende året vil ta spranget fra å være et mineralletingsselskap til å bli et produserende diamantselskap.

- Historien viser at slike overganger ikke alltid er smertefrie, poengterer han.

Powered by Labrador CMS