børs og aksjetips

STIG MYRSETH, analysesjef, Orion Securities.

Stig R. Myrseth satser på Opera

Analysesjefen til Terra Markets er overrasket over dataselskapet.

Publisert Sist oppdatert

Stig R. Myrseth legger vekt på at Opera er en global markedsleder i bransje i megatrend

Opera holdt sist torsdag. Selskapet overrasket markedet positivt med mål om en langsiktig EBITDA-margin på 30% på sin kapitalmarkedsdag i begynnelsen av mars. Myrseth mener en slik margin bør være oppnåelig takket være miksturen av omsetningsvekst og høy operasjonell gearing.

Eller begrunner han troen på Opera med:

• Opera Mini kan vise til en imponerende vekst på i gjennomsnitt 132% per år siden 2007. Vi mener potensialet for nettleseren er stort, og antall brukere vil drives videre av eksisterende og nye avtaler med mobiloperatører.

• På kapitalmarkedsdagen meldte ledelsen om forhandlinger med to ledende mobiloperatører i Kina. En kontrakt med de to største aktørene vil øke antallet tilgjengelige brukere i operatørsegmentet med 64%. En endelig avtale vil være en stor kurstrigger for aksjen.

• På dagens nivå tilsier vårt DCF-baserte kursmål på 28,5 en oppside i aksjen på rundt 30%.

• Vi estimerer at topplinjen vil øke med 80% fra 2009 til 2012 og EBITDA-marginen fra 11% i 2009 til 27% i 2012.

• Opera handles for tiden til en P/E på 49 for i år fallende til 17 i 2011 og 12 i 2012. Disse høye multiplene kan forsvares ut fra Opera sin ledende globale posisjon i et marked som er inne i en megatrend.

• Vårt positive syn underbygges av nylig innsidekjøp. Et styremedlem kjøpte i forrige uke aksjer for 1,5 millioner kroner til kurs 22,85.

• Den sterke globale markedsposisjon og unike teknologien blinker også Opera ut som en oppkjøpskandidat. Av potensielle takere kan nevnes både Microsoft og Google samt produsenter av mobiltelefoner.

• Hovedrisikoen i Opera utgjøres av den intense konkurransen i nettlesermarkedet. Videre vil resultatene i første halvår være svake. Det sistnevnte bør imidlertid allerede være kjent for markedet ettersom det er guidet av ledelsen.

Av samme grunn satset Myrseth på Opera i Gründer Økonomisk Rapports børskonkurranse Børspeilet da han tok nye posisjoner forrige uke. Da var kursen 21,75, mens den før helgen endte på 22,40

Powered by Labrador CMS