Samfunn

ERKJENTE NEDERLAGET: Ap-leder og statsminister Jens Stoltenberg erkjente valgnederlaget på Aps valgvake.

Stoltenberg erkjente valgnederlaget

Statsminister Jens Stoltenberg kunngjorde valgnatten at han ville søke avskjed etter framleggelsen av det neste statsbudsjettet.

Publisert Sist oppdatert

Jens Stoltenberg innrømte foran en skuffet valgvake på valgnatten at målet om å nå et nytt flertall til sist ble for tøft. Men, fastslo han: Verken han eller partiet han leder har noen planer om en passiv tilværelse i opposisjon.

- Vi må fastslå at vårt mål til sist ble for tøft. Derfor er det i dag greit å erkjenne skuffelsen, men vi er ikke på noen måte utslått, slo han fast.

Stoltenberg avslørte også at han vil søke avskjed for sin regjering etter at den nåværende regjeringen har lagt fram statsbudsjettet 14.oktober.

- I tråd med parlamentarisk tradisjon vil jeg søke avskjed for min regjering når det foreligger parlamentarisk grunnlag for en ny, sa han.

Felt av manglende mobilisering

Stoltenberg erkjenner at det var for mange potensielle Ap-velgere som valgte sofaen framfor stemmelokalet både forut for valgdagen og på selve valgdagen.

- For mange av våre venner valgte å ikke stemme. Derfor var det manglende mobilisering, kombinert med et ønske om skifte, som felte oss, sier han.

Powered by Labrador CMS