nyheter

Støre fikk spesialsoldat-nei fra Faremo

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) skal ifølge VG ha ønsket å sende norske spesialsoldater til Kabul. Forsvarsminister Grete Faremo (Ap) har sagt nei.

Publisert Sist oppdatert

De to Ap-statsrådene har diskutert spørsmålet i løpet av de siste månedene, skriver VG.

NATO har hatt et stående ønske om at Forsvaret igjen sender Forsvarets Spesialkommando (FSK) og Marinejegerkommandoen (MJK) til Kabul.

Støre skal ha spurt sin partifelle, forsvarsminister Faremo, om muligheten for å få til dette i 2011. Faremo skal ha svart at Norge inntil videre må prioritere innsatsen i Nord-Afghanistan. Den totale ressursbruken i Forsvaret vil bli for stor om Norge i tillegg tar på seg et spesialstyrkeoppdrag i Kabul.

– Det er sånn at Forsvarsdepartementet og Utenriksdepartementet sammen diskuterer behov og utfordringer i Afghanistan før styrkeoppsetningen. Vi er helt enige om styrkeoppsetningen for 2011, sier statssekretær i Forsvarsdepartementet, Roger Ingebrigtsen (Ap), til VG.

Støre skal ha slått seg til ro med svaret fra Faremo og er ikke uenig i at det nå er viktigst å prioritere innsatsen i Faryab i Nord-Afghanistan. Han sier at svarene fra Ingebrigtsen er dekkende for hans syn på saken (©NTB)

Powered by Labrador CMS