Samfunn

Både statsminister Jens Stoltenberg (t.v.) og helseminister Jonas Gahr Støre avviser Kristin Clemets kritikk av førstnevnte.

Støre skamroser Stoltenbergs lederevner

Jonas Gahr Støre skamroser Stoltenbergs lederevner etter 22. juli. Han kjenner seg ikke igjen i kritikken fra Clemet.

Publisert Sist oppdatert

Helseminister Jonas Gahr Støre (Ap) raser mot kritikken av Stoltenbergs lederevner. Han reagerer på at Kristin Clemet, slik det oppfattes i Ap-kretser, ønsker å gjøre tragedien 22. juli til et sentralt poeng i valgkampen.

– Jeg synes det er et veldig drøyt utspill. Vi hadde en meget grundig rapport om Gjørv-kommisjonens rapport, og et samlet storting stilte seg bak rapportens konklusjoner, sier Støre til Klassekampen.

Også Jens Stoltenberg avviser kontant kritikken fra Clemet.

– Jeg mener at jeg har vist gjennom åtte år som statsminister at jeg evner å styre landet. Det har vært år med gode resultater i skolen, lav ledighet og der vi har styrt gjennom en alvorlig økonomisk krise. Så landet har vært i framgang, sier statsministeren.

– Tar valgkampen til et trist nivå

Støre mener at Clemet, med sitt utspill, trekker nivået på valgkampdebatten ned når 22. juli nå gjøres til et viktig poeng for å illustrere Stoltenbergs mangel på styringsdyktighet.

– Hun tar valgkampen til et trist nivå, sier Støre til Klassekampen.

Overfor avisen avviser Civita-leder Clemet at hun var ufin mot Stoltenberg i gårsdagens intervju med Dagens Næringsliv.

– Jeg prøver ikke å si dette på en sårende måte. Dette handler ikke om personlige egenskaper, men om at 22. juli-rapporten avdekker et breiere problem i norsk statsforvaltning med manglende gjennomføringsevne, sier hun.

Powered by Labrador CMS