Studenter

Studenter som får reelle oppgaver i bedrifter gjennom utdanningen, har gode forutsetninger for å lykkes i arbeidslivet.

Studenter liker ekte utfordringer

Studenter liker å øve seg på ekte utfordringer fremfor oppkonstruerte liksom-problemstillinger, viser vår studie. Det gjør dem bedre rustet for arbeidslivet.

Publisert Sist oppdatert

Jens Barland er førsteamanuensis ved Høyskolen Kristiania og Terje Stafseng er universitetslektor/doktorgradsstudent ved NTNU.

SYNSPUNKT. En gang tok vi med oss 20 studenter på bedriftsbesøk. Lederen der presenterte fire problemstillinger virksomheten stod overfor. Studentene brukte dagen i grupper som jobbet med hver sin utfordring. De kunne bruke metoder de hadde lært seg om kreativitet og utvikling av løsninger. Forslagene ble lagt fram for bedriftens ledere, som ga tilbakemeldinger. En av ideene var å bygge spillopplevelser inn i en tradisjonell nettavis for at den skulle appellere til nye lesere.

I mange år har vi jobbet med å trekke arbeidslivet inn i undervisningen og studentene ut i arbeidslivet. Men hvordan skal det gjøres slik at det gir best læring for studentene? Politikken er blitt tydeligere uttalt på at praksisfeltet skal mer inn i akademia, både i undervisning og forskning.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS