Samfunn

Erlend Grimstad fikk ikke plass på Akershus-benken etter årets valg.

Svakt byvalg vekker Sp-bekymring

Senterpartiet får ikke taket på byvelgerne. Det vekker bekymring i store deler av partiet.

Publisert Sist oppdatert

Det faktum at Senterpartiet gjorde et historisk dårlig valg betyr blant annet at partiet slet med å feste grepet om de velgerne i byene som kunne tenke seg å stemme Senterpartiet. Det bekymrer blant annet partiets førstekandidat i Akershus, Erlend Grimstad, som ikke klarte å sikre seg en plass på Akershus-benken.

– Sp må ha ambisjoner om å være et landsdekkende parti. Vi må klare å hente stemmer i tettbygde strøk. Det klarte vi ikke i Akershus. Det har ikke bare sammenheng med valgkampen her. Det ser ut til å være et mønster. Nå skal valgkampen evalueres, men det ser ut til at Sp ikke klarer å framstå som et parti som folk i urbane strøk ønsker å stemme på, sier han til Nationen.

Han mener partiet må være tydelig på at de også har politikk som kan appellere til velgere som bor i de mer sentrale strøkene.

– Saksfeltene der vi beveger velgere ser ikke ut til å være de viktigste feltene for folk i sentrale strøk. De er opptatt av distriktene og matproduksjon, men vi må vide ut partiet. Vi må vise at vi har en helhetlig anvendelig økonomisk politikk, og god forståelse for makroøkonomiske forhold. Vi kan ikke legge oss på en linje der vi skal overby alle, og gjennom det skape entusiasme, sier han.

Vil ha Oslofjord-allianse

Fylkesleder i Oslo Sp, Morten Edvardsen, forteller at han har tatt kontakt med fylkespartiene rundt Oslofjorden. Målet er å sørge for at fylkeslagene trekker i samme retning i de områdene der Senterpartiet sliter mest med å appellere til velgere.

– Det er i de mest folketette fylkene i østlandsregionen vi har størst utfordringer, for eksempel når det gjelder samferdsel. Vi kan ikke bygge oss ut av køene med mer vei. Vi må spre gode bomiljøer utover, og ikke bare konsentrere dem rundt Oslo. Det må være gode offentlige helsetilbud overalt. Det er bare vi som har det som hovedsak, sier han til avisen.

Powered by Labrador CMS