Samfunn

Kinesiske skoleelever viser frem tradisjonelle klesdrakter under et arrangement i byen Shenyang.

Tester bestemor før de slipper inn barnebarnet

Publisert Sist oppdatert

Presset på skolebarn som konkurrerer om å komme inn på de beste privatskolene i Shanghai har alltid vært tøft. Men i det siste har kampen om plassene hardnet.

Ifølge Financial Times har flere skoler som har fått for mange gode søkere, nå begynt å teste IQen til foreldrene og kreve innsyn i utdanningsbakgrunnen til besteforeldrene før de tar inn nye elever.

Bakgrunnen er middelklassens velstand som har økt i takt med forståelsen for at veien til en økonomisk lovende fremtid ligger i en god utdanning. Resultatet er at stadig yngre barn jobber stadig hardere for å komme inn på de rette skolene som er kjent som leverandører av studenter til de aller beste universitetene og høyskolene i verden.

Et semester på en privatskole koster mellom 1.500 og 14.000 dollar, eller mellom 12.500 og 117.000 kroner, ingen liten sum i et land der gjennomsnittsinntekten ligger på rundt 100.000 kroner i året.

Det har likevel ikke lagt demper på etterspørselen som lokale myndigheter har forsøkt å stoppe ved å begrense antallet intervjurunder skolene er tillatt.

Powered by Labrador CMS