DP helg

Teuta Dibrani kommer med sin debutroman.

Teuta Dibrani med sin debutroman

Du vil ikke gå glipp av vårens store ungdomsroman, Hvis dette var en film, av debutant Teuta Dibrani.

Publisert Sist oppdatert

Teuta Dibrani er oppvokst i Fredrikstad og bor i Oslo. Hun er medgrunnlegger av det litterære tidsskriftet VOKS, en plattform for minoritetsforfattere, og har gått både forfatterstudiet i Bø og Gyldendals skriveskole.

Dibrani skriver ærlig og medrivende om hvordan det er å være ung i dag. Hun kan sammenlignes med suksessforfattere som Neda Alaei og Alexander Kielland Krag. Hvis dette var en film er hennes første roman.

Hvorfor går alt galt, når du bare prøver å gjøre det riktige?

Arta går første året på videregående. Sammen med bestevenninnen Elise driver hun en filmklubb på Instagram, som bare får flere og flere følgere. De får til og med tilbud om å dekke en filmfestival! Det er bare det at moren til Arta har fått kreft, men Arta får seg ikke til å fortelle det. Når foreldrene til Elise skal skilles i tillegg, befinner Arta seg plutselig i en intens dragkamp mellom vennskapet med Elise, og forpliktelsene på hjemmebane.

Kommer Arta til å miste både moren og bestevenninnen?

Hvis dette var en film er en nær og gripende fortelling om oppvekst, vennskap, flerkulturalitet og stormende følelser. Dibrani har trukket inn flere elementer fra eget liv. Blant annet har hun selv, i likhet på Arta i boka, kjent på hvordan livet snus opp ned når ens mor får kreft.

Lansering: 22. april.

Powered by Labrador CMS