Samfunn

Høyre åpner for å droppe kravet om karakterer i grunnskolen.

Thatcher-krangel, utlendingsfengsel og firing på karakterkrav

LO anklager Siv Jensen for å være thatcherist, Frps Per Sandberg vil ha utlendingsfengsler og Erna åpner for å droppe karakterer i barneskolen. Dette, med mer, er det som har skjedd det siste politiske døgnet.

Publisert Sist oppdatert

LO mener Siv Jensen er thatcherist

LO frykter at Frp vil tvinge gjennom sin økonomiske politikk i en ny borgerlig regjering. Han mener både Siv Jensen og Kristin Clemet utelukkende drives av ideologi.

Frp ønsker seg utlendingfengsel

Frp-nestleder Per Sandberg ønsker seg et fengsel utelukkende for kriminelle som skal uttransporteres etter soning. Da trenger vi ikke å pusse opp Ullersmo, mener han.

SV-er kan bli historisk i Nordland

Ved årets valg kan SV gjøre det så dårlig i Nordland at de for første gang ikke vil komme inn på tinget med en representant for det nordnorske fylket. Det får blant annet SV-veteran Stein Ørnhøi til å reagere.

Velgere har tillit til Aps sikkerhetspolitikk

Regjeringen har fått skarp kritikk etter 22.juli-kommisjonens rapport. Allikevel mener en fjerdedel av norske velgere at Ap har den beste sikkerhetspolitikken.

– Glad Hagen fjernet meldingen

Carl I. Hagen provoserte mange i går da han hevdet at de rødgrønne hadde Anja Weløy Aarseths liv på samvittigheten. Frp-leder Siv Jensen er glad for at han senere trakk tilbake den spissformulerte meldingen.

Ap rykker fram på ny måling

På en ny måling for ANB går Ap fram til 29,2 prosent. Imidlertid er ikke dette nok til å stoppe den borgerlige valgvinden som har kommet inn over landet.

Ber om SV-stemmer for en god opposisjon

SV-minister Kristin Halvorsen innser at valgseier kan bli vanskelig. Da blir det viktig å stemme SV for en sterk opposisjon, mener hun.

Vil ikke godta pengegaranti

Erna Solberg har i de siste dagene gitt garanterier for at en borgerlig regjering vil følge handlingsregelen. Det går ikke Frp-leder Siv Jensen med på.

MDG blir sannsynligvis økonomisk valgvinner

Partiene tjener godt på hver enkelt stemme. Partiet Miljøpartiet De Grønne ser per nå ut til å bli den store økonomiske valgvinneren etter valget 9.september.

Erna kan droppe karakterkrav

Karakterer i barneskolen har vært et omstridt skolepolitisk krav fra Høyre. I går åpnet Høyre for å droppe det politiske kravet, og kalte det «marginalt».

Powered by Labrador CMS