Samfunn

Tidligere Ap-statsråd langer ut mot ledelsen

Tidligere statsråd og Jagland-støttespiller Grete Knudsen går i en ny bok hardt ut mot både Jens Stoltenberg og Jonas Gahr Støre.

Publisert Sist oppdatert

I dag kommer Grete Knudsen, tidligere Ap-statsråd og en sentral støttespiller for tidligere Ap-statsminister Thorbjørn Jagland, ut med boka «Basketak», som handler om Knudsens periode i norsk politikk. Blant annet får statsminister Jens Stoltenberg gjennomgå som en konfliktsky og fjern teknokrat. Dette får tidligere Stoltenberg-rådgiver Thorbjørn Giæver Eriksen til å reagere.

– Grete Knudsen og hennes allierte Thorbjørn Jagland har aldri kommet over at Arbeidepartiet vil ha Jens Stoltenberg som leder. De er i ferd med å gjøre brønnpissing til en høyere kunstform, sier Eriksen til Dagsavisen.

En rekke Ap-kilder Dagsavisen har snakket med mener Knudsen omtaler en Stoltenberg som ikke lenger eksisterer.

– Vi som har fulgt Jens Stoltenberg i mange år, mener at han har endret seg betydelig. Mange mente han var konfliktsky og utilgjengelig, og det tok han jo til seg, sier en kilde som tilhører partiets venstreside til Dagsavisen.

Kaller boken hevntokt

En annen nær Stoltenberg-støttespiller, kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV), avviser at statsministeren er konfliktsky.

– Jeg har samarbeidet med ham i åtte år, og han er ikke konfliktsky. Han velger sine slag, men det må en raus statsminister gjøre. Hvis ikke risikerer man at det ikke blir gjort noen ting. Jeg må si at det å komme med sånne karakteristikker nå, mot Jens Stoltenberg, som har styrt landet med stø hånd i åtte år, og vært en god leder – det er usaklig, sier hun til Dagsavisen.

Valgforsker Bernt Aardal tror ikke kritikken som kommer fram i Knudsens bok vil ha noen større innvirkning på valgkampen.

– Hvis sånn kritikk skal være bitende, må den komme mens hun selv er kjent og aktiv i politikken, sier Aardal.

Powered by Labrador CMS