Samfunn

Veiutbygging og mindre bompenger betyr veldig mye for norsk transportnæring, sier Geir A. Mo.

Tidligere Frp-topp stiller bomkrav

Den tidligere generalsekretæren i Frp, Geir A. Mo, forventer at Frp setter hardt mot hardt i kampen for bompengefrie veistrekninger.

Publisert Sist oppdatert

Geir A. Mo, som etter 15 år som generalsekretær i Frp meldte overgang til jobben som administrende direktør i Norges Lastebileierforbund, forteller at transportnæringens forventninger til en ny regjering med Frp er store. Blant annet forventer Mo at Frps tidligere ultimatum om bompengestopp blir fremmet med like stor kraft rundt forhandlingsbordet som det ble i valgkampen.

– Jeg forutsetter at lovet veiutbygging og mindre bompenger blir et viktig tema i forhandlingene. Dette betyr veldig mye for norsk transportnæring, og mye for folk flest, men er egentlig en svært liten del av statsbudsjettet, sier Mo til VG.

Han understreker at Frp, som har lovet mye gjennom 40 år i opposisjon, er populære i transportbransjen, men at de nå må levere varene.

– Norske transportbedrifter som opererer på det sentrale Østlandet må punge ut med opp mot 300 000 i året per bil. Det sier seg selv at dette er en viktig sak for oss. Frps Bård Hoksrud er en populær mann i bransjen, for han har lovet mye. Både han og de øvrige borgerlige partiene har lovet bedre veier, så nå forventer vi et skikkelig løft, sier han.

Gjentar løftene

Frps samferdselspolitiske talsmann Bård Hoksrud gjentar overfor VG løftet om at Frp vil satse hardt på samferdsel også rundt forhandlingsbordet.

– Vårt standpunkt ligger fast på vei inn i forhandlingene: Vi er mot å bygge nye veier med bompengefinansiering, og vi vil fjerne eksisterende bomringer. For Frp er samferdsel ett av fire kjerneområder, sammen med helse og omsorg, skatt, kriminalitet og innvandring, sier han.

Også Opplysningsrådet for veitrafikken håper på en storstilt satsning på vei. De frykter mest av alt at Venstre skal innta statsrådsstolen i Samferdselsdepartementet.

– Det verste vil være en samferdselsminister fra Venstre, fordi de er langt mindre ambisiøse på veibygging enn de andre partiene, sier leder for politikk og strategi, Virild Femoen, til VG.

Powered by Labrador CMS