Samfunn

Til kamp mot skjemaveldet

Det siste tiåret har vært spekket med næringsministre som har sagt de skulle ta knekken på skjemaveldet som det offentlige påfører næringslivet. Nå har også Trond Giske lovet å ta et tak.

Publisert Sist oppdatert

Det føres oversikter også over den slags, og de viser at skjemabyrden ble redusert med beskjedne 4,7 promille i 2009 kan Finansavisen fortelle. En del effektivisering ble riktignok innført, men til gjengjeld økte også antallet rapporteringer.

I dag presenterer ministeren et lovforslag som åpner for at en del enkle innrapporteringer skal kunne utføres av en person, i stedet for å bli signert av flere slik kravet er i dag.

Til tross for at elektronisk rapportering muliggjør gjenbruk av data i en skala som ikke var mulig før, har innsparingseffekten vært liten. Giske vil også ha en utredning som skal gi konkrete forslag til forenklinger – allerede før nyttår. Det er fortsatt slik at bare 45 prosent av innrapporteringen til det offentlige skjer elektronisk. Dette tallet vil statsråden nå ha opp i 95, kan avisen fortelle.

Powered by Labrador CMS