Samfunn

Boye Ullmann er aktiv tillitsvalgt i Fellesforbundet og har delegat på landsmøtet.

Tillitsvalgt i Fellesforbundet tror på flertall for EØS-utmelding

Boye Ullmann i Fellesforbundet har god tro på flertall i forbundet for utmelding fra EØS-avtalen. Flere i forbundet ønsker en slik avstemning om utmelding.

Publisert Sist oppdatert

I så fall kan det gå mot et drama når Fellesforbundet, LOs største forbund i privat sektor, avholder landsmøte 11.–16. oktober, skriver VG.

– For fire år siden var det noen få stemmer som skilte. Siden har Transportarbeiderforbundet blitt medlem av forbundet og et stort flertall av deres delegater er EØS-motstandere, sier Ullmann, som er aktiv tillitsvalgt også i Fellesforbundet. Han er også faglig leder i Nei til EU.

I juni ble det klart at et flertall i Fellesforbundets styre var for et kompromissforslag om en utredning av avtalen. Nå ønsker både Atle Tranøy i LO-organiserte Aker og leder Vidar Schei i Fellesforbundet i Fredrikstad en avstemning om både utredning og utmelding.

Dersom Fellesforbundet sier nei til EØS, kan det bli nei til EØS på LO-kongressen våren 2021. I så fall kan Ap få store problemer før stortingsvalget høsten 2021. Ap-leder Jonas Gahr Støre står på sitt.

– EØS-avtalen er helt avgjørende for norske arbeidsplasser og norsk industri. Derfor er det ikke aktuelt for Ap å sende signal om at vi svekker den ved å lete etter alternativer. Erfaringen fra Brexit viser med all tydelighet prisen ved stor usikkerhet, ikke minst for investeringer og arbeidsplasser i industrien, sier han.

Powered by Labrador CMS