kunst

Kunsten hos AF Gruppen viser frem bredden i konsernets virksomhet.

Tøft i betong

Detaljer fra selskapets virksomhet preger både motiv og trykkemateriale i AF Gruppens fotokunst.

Publisert Sist oppdatert
Kunst på jobb

Da AF Gruppen skulle flytte inn i nytt hovedkontor på Etterstad i Oslo, oppsto diskusjonen om hvordan de nye lokalene skulle smykkes ut.– Vi ønsket oss kunst som kunne illustrere bredden i det vi driver med og få frem det som er unikt med oss, forteller kommunikasjonsdirektør Wibecke Brusdal.

Etter samarbeid med konsulentselskapet Expology inviterte konsernet fotografene Werner Andersen og Jan Lillehamre til å stå for utsmykningen. Sammen tok de fotografier fra alle selskapets fem virksomhetsområder – eiendom, bygg, anlegg, miljø og energi. Bildene viser detaljer i det konsernet holder på med, enten det er konturene av et lufterør eller nærbilder fra en tunell. Fotografiene er så trykket på ulike materialer som brukes i virksomheten – tre, glass, stål, aluminium og betong.

– Når man går tett på, slik fotografene har gjort her, blir resultatet veldig flott. Bildene blir på en måte tidløse, sier Brusdal.Selv har hun lagt sin elsk på bildene som er trykket på betong.

– Du kan se strukturene i betongen i bildet. Effekten er utrolig tøff. Det ser så levende ut, forteller Brusdal begeistret.

Trykkeprosessen var krevende, kan hun fortelle. Betong er et materiale som har vært lite brukt til fototrykk. Men både ansatte og besøkende er imponert over resultatet.

– Jeg har hørt flere gi uttrykk for at de liker bildene så godt at de gjerne kunne hatt dem på veggen hjemme, forteller Brusdal.

factbox_124

Kunst på jobb
Powered by Labrador CMS