DP helg

«Vintergran»

Tore Hansen: «Tresnitt»

Hansen viser her et sammensatt utvalg av hans omfattende tresnitt-produksjon og formidler også helt unike trykk, varianter av både kjente og nye motiver.

Publisert Sist oppdatert

Det er Kunstverket Galleri som presenterer Tore Hansens første rene grafikkutstilling i Oslo.

Tore Hansen (f.1949) er utdannet ved Statens håndverks- og kunstindustriskole (1967-71) og Statens kunstakademi (1973-75) og (1976-79) under Alf Jørgen Aas, Knut Rose og Arne Malmedal. Som en av de viktigste kunstnerne på den norske kunstscene var Tore Hansen med på å gjeninnføre det figurative maleri i Norge i begynnelsen av 1980-årene. Etter akademitiden flyttet han tilbake til sitt opphavlige miljø på Grue i Finnskog.

Foto «Solnedgang» av Tore Hansen.

Motivkretsen har sin klare stedsidentitet, hentet fra naturen og spesielt skogen, ofte med dyr og mennesker i ulike situasjoner og roller. Gjennom hverdagslige observasjoner skaper Hansen eksistensielle menneskelige metaforer, også tillagt humoristiske øyeblikk, meningsfulle eller mer absurde situasjoner. I løpet av en lang kunstnerkarriere har Hansen i økende grad økonomisert sine arbeider når det gjelder bruk av virkemidler. Det å redusere og konsentrere motivet har nærmest blitt hans arbeidsmetode og signaturuttrykk. Det enkelte grafiske arbeid signert Hansen formidler en spesiell stemning, en særegen billedpoesi.

Tore Hansen arbeider med ulike medier: maleri, grafikk, skulptur og installasjon. Som grafiker arbeider han med teknikken tresnitt, noe utstillingstittelen her også understreker.

Utstillingsperiode: 28. august-26. september 2021

Powered by Labrador CMS